Butternutpumpa med fyllning och god sås till. När pumpan är klar, blanda ut lite av vattnet med potatismjölet och resten av ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning, när det kokar, sänk värmen och häll i redningen och låt puttra till en något tjockare konsistens
vispa smör och socker mjukt och fluffigt med elvisp. Ett recept ur Fler kladdkakor av Mia Öhrn. Väldigt goda muffins, lite som små kladdkakor, då dom var kladdiga och härliga
Dekorera med smält choklad och kaffebönor. Servera med vispad grädde. Sätt ugnen på 200°. Smörj kanterna på en springform, cirka 24 cm i diameter, och kläm fast ett bakplåtspapper i botten
Mock chicken finns att köpa i asiatiska butiker, och borde kunna ersättas av mock duck (som finns på samma ställen), abalone-imitation, eller en burk av Mrs Cheng's kinafärs, som finns i vanliga livsmedelsbutiker
Mintchokladmuffins. Ett tips (om man nu väljer att servera dem till det lilla folket) är att göra en grej av att låta kalasgästerna själva dekorera sina muffins innan fikat, med nonstop i olika färger och storlekar, strössel, godisbitar, kokos eller andra godsaker
Täck bakpappret med fuktad handduk om du inte fyller tårtan direkt. ) Björnbär och vit choklad Lingon och mjölkchoklad Hallon och lakritspulver Blåbär och citron Kanel, kardemumma, pepparkakskrydda Citron, lime, apelsin (rivet skal av ekologisk citrus eller marmelad) Tiramisu/Mocka
Mintchokladmuffins. Jag vet inte om de är särdeles mer franska än något annat här i livet, men eftersom receptet utgår från en kaka som jag brukar kalla ”den franska päronkakan” kändes det rätt (och onekligen lite exotiskt) att låta prefixet få följa med även i muffinsform
Kanske inget man ska börja med mitt i natten om man känner för en nattmacka eftersom det tar en stund i ugnen, men under tiden det står där kan man ju göra annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.