Miniomeletter är goda och smarta att äta till frukost om man förbereder dem dagen innan. Miniomeletter, ca 6 st. Grädda i ugnen i 15-20 minuter tills miniomeletterna stelnat
Hur som helst – det är ett fenomenalt bra sätt att använda rester, att göra omelett eller frittata eller som här små miniomeletter som blir nästan som pastejer
Vispa snabbt samman äggen med Milda Mat 15 %, salt och peppar. Häll i äggstanningen i en smord ugnsfast form och baka i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter (tills den har stelnat)
Perfekt som frukost eller mellanmål till din ögonsten. Om man vill servera denna omlett till lunch går även det bra, servera då med potatis och grönsakspuré
Miniomeletter med vegetarisk skagenröra. Även om man gillar att laga mat tror jag att många kan känna igen sig i att matlagning många gånger kan kännas som ett trist och jobbigt måste
Och man kan ju (lätt) äta flera av dessa miniomeletter. Kände direkt att knaperstekt bacon till dessa miniomeletter skulle passa perfekt och den känslan bekräftades
ramslöksrisotto, soppor smaksatta med ramslök (såsom potatis- och purjolökssoppa till exempel), sparris med ramslökspesto eller ramslökssmör, omelett eller miniomeletter likt små pastejer i vackert vårgrönt med ramslök eller som här en god fisk med ett brynt smör smaksatt med ramslökspeston
"En miniomelett är alltid helt rätt", eller. "En miniomelett kommer sällan ensam. Packa sedan ner x antal avsvalnade miniomeletter i matlådan, kanske tillsammans med en mumsig sallad av något slag
Miniomeletter med räkröra, salladKVÄLLSMÅL. MINIOMELETTER MED RÄKRÖRA 2 portioner6 ägg3 msk vispgräddesaltsvartpepparsmörRäkröra700 g räkorsaften från en ½ citron½ dl majonnäs1 msk finhackad färsk korianderJag lade till lite creme fraiche och så fanns inte koriander i affären så jag tog dill istället
Miniomelett till den lilla 1 ägg1 msk vattenlite flytande margarin Vid sidan om till den lilla kan det vara gott med lite avocadomos eller majs. Miniomelett till den lilla 1 ägg
De här miniomeletterna kom verkligen till av ett misstag. Den drygades ut med mer vispat ägg och fick bli små delikata miniomeletter som får fin påskgul färg av den nyttiga gurkmejan
Den sötpotatisemulsion vi hade kvar efter nyår serverades bland annat till lax, och det sista åkte ner i först små miniomeletter tillagade i muffinsformar och sedan i en oemotståndlig omelett som blev mer som ägg royale, en slags äggstanning som är alldeles len och förförisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.