Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Alla deltagarna var helt lyriska och många med mig blev nog lockade till att själva testa pavlovan
Vispa gräddeoch pritsa eller bred på. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen och fortsätt vispa till marängen är glansig och bildar små toppar
varma citronsaften i kastrullen med äggulor ochgrädde. citronsaften tillsammans med skal och socker. När allt är kallt, servera med vispad grädde på toppen
Lägg upp tårtbottnen på ett fat, bred på ett lager lemon curd och därefter vispad grädde. Garnera din pavlovamed de tjusiga små bären och flagad mandel
Bred ut lemoncurden på tårtan, sen på med vispad gräddeoch färksa bär. Igår fick jag i uppdrag att baka en pavlova tårta till efterätt och eftersom det ändå fanns rabarber i trädgården valde jag att göra rabarbercurd till och det va en höjdare till den söta marämngtårtan
Fyll den enkelt medgräddeoch bär, kanske ringla över lite kolasås eller lite smält vit choklad. Nu är det snart dags för midsommar och jag tänkte passa på att tipsa om en riktigt härlig sommardessert som du kan toppa med dina favoritbär
Om du ska servera eller fylla pannkakorna med något salt hoppar du bara över vaniljpulvret. Blanda ihop mjöl, proteinpulver, salt ochvaniljpulver i en bunke och vispa ned hälften av mjölken
Blanda socker, vaniljsockeroch maizena och tillsätt lite i taget under fortsatt vispning, och vispa en bra stund tills det blir ett tjockt, vitt och pösigt, nästan klistrigt äggskum
En vän till mig tipsade om att det finns aluminiumrullar på Clas Ohlson just för detta ändamål. Fyll tacoskalen medvaniljglass, grädde, färsk frukt och bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.