Det har verkligen varit en tropisk värme här i Stockholm under ganska lång tid nu. Temperaturen har konstant legat runt 30-strecket och luftfuktigheten måste vara skyhög
Min mormor har lärt mig att mineralvatten i plättsmeten gör plättarna frasigare. Använder du mineralvatten i smeten eller har du andra tips hur man får frasiga plättar
Barns mat har fått en fråga om veganmat till barn och om det behövs vitamin- och mineraltillskott. Barn ät mindre portioner än vuxna och därför blir innehållet av vitaminer och mineraler också mindre
Pumpakärnor ska visst innehålla massor av mineraler, vitaminer och protein. Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater
Det hör till de s k superbären, och är extremt nyttigt med allehanda vitaminer och mineraler. Bröd ska enligt min mening vara lättbakat, grovt, mustigt, saftigt, fiberrikt och nyttigt och gärna med många olika vitaminer, mineraler och Omega 3-fettsyror som samverkar med varandra
Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, mineral, smör och citron. Lättlagad och lite festlig pastarätt där enkla och fina råvaror sätter smakerna
Chiafrön är rika på protein, antioxidanter, omega-3 fettsyror, mineraler och kostfiber och har beskrivits som ett bland de mest funktionella och näringsrika livsmedlen på vår planet. 8 ggr mer Omega-3 än lax, 15 ggr mer magnesium än broccoli, 5 ggr mer kalcium än mjölk, 3 ggr mer järn än spenat, och 3 ggr mer antioxidanter än blåbär… och till skillnad från linfön så bryts chiafrön ned i tarmen så att Omega-3 och alla vitaminer och mineraler kan tas upp. 8 ggr mer Omega-3 än lax, 15 ggr mer magnesium än broccoli, 5 ggr mer kalcium än mjölk, 3 ggr mer järn än spenat, och 3 ggr mer antioxidanter än blåbär… och till skillnad från linfön så bryts chiafrön ned i tarmen så att Omega-3 och alla vitaminer och mineraler kan tas upp
C-vitaminhalten är hög i vitkålen, den innehåller även en hel del fibrer och mineraler. Vitkålssoppa Jag fortsätter på gårdagens tema, med ett kålrecept till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.