Markus mamma fyller år och med finsk härkomst ifamiljen så har det ätits en del Kinuskitårtor. Jag hade aldrig hört talas om denna tårta förut och efter att Markus bad mig baka en sådan till hans mamma så satte jag igång och googlade
Jag köpte en Kindle-bok, en bok man laddar ner till en app imobilen, som bara handlar om Crock-Pot-recept, ”Paleo Slow Cooking” av Robb Wolfs svägerska Chrissy Gower, och nu när jag springertill jobbet ibland, och kommer hem sent andra dagar, så här Crock-potten räddaren i nöden
Sedan den där dagen för åtta månader sedan har jag inte lagat minauditionrätt, men för några dagar sedan när jag hängde med minabästisar på hemmaplan, tyckte de att det bannemig var dags att jag bjöd dem på rätten som tog migvidareitävlingen
Eller minförsta mer klassiskafiskgratäng men ändå inte, hihi. Två av tre barn tyckte den var god och min fästman gillade den, så jag är nöjd Nästa gång jag gör denna använder jag mig av en större form och ½ sats sås till
Jag har köpt färdigkoktskinka förut som jag griljerat men interiktigtvarit nöjd. I år köpte jag rimmadskinka, fryst, till ett bra pris och tänkte att nu ska jag göra detta ordentligt
Brukar gärna göra mina pajskal lite grövre genom att tillsätta grahamsmjöl eller rågmjöl. Jag gör ofta pajdegen kvällen innan, den håller bra i kylskåp ett par dagar
En sak till som kan vara litejobbigt, iafförsta gången. Länge har jag velat testa att göra macarons men det man läser på de flesta bloggs är att det är inte alls lätt att lyckas
Det är inte helt okänt för er som följer och läser min blogg att jag är ett fan av Hela Sverige bakar, sök på Hela Sverige bakar isökfunktionenilistentill höger och du får upp en hel massa smått och gott från åren som gått, och det är inteförsta gången jag blir utmanad, t ex så bakade jag Bagels för tre år sedan
Finaste Charlotta och hennes C. slog till med en stor bröllopsfest i lördags. En av gästerna var vegan och jag nappade direkt på utmaningen att baka en vegansk bröllopstårta
Blev lite taggad att prova det här med surdeg efter att jag var på Mat för livet-mässan. Fick provsmaka ett jättegott saffransbröd iMixWells monter, det ska jag försöka baka till jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.