Sätt in i ugnen minst en timma, tills potatisen mjuknat och fått lite färg. Milda mini mat. (till en "normal form brukar det räcka med 2 st 2 1/2 dl mini mat-förpackningar)
Här kommer receptet på den fantastiskt goda rotsellerikakan som jag gjorde som tillbehör till en bit oxfilé med rödvinssås som vi serverade på min pappas födelsedagsmiddag hemma hos oss förra helgen
När jag gör gratängen på färskpotatis så brukar jag minska lite på vätskan och på koktiden. Denna supergoda och krämiga potatisgratäng åt vi till de smaskiga quornfiléerna som ni fick recept på i gårdagens inlägg
Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och fond och koka upp och koka i 15 minuter. Tillaga i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter
En rktigt smarrig potatisgratäng, kanske inte så nyttig men, men, ibland så får man gotta till det. Häll på grädden och ställ in i ugnen 225 grader 20 minuter, strö på osten och gratinera ytterligare 10 minuter
Tricket till en krämig potatisgratäng är att koka potatisen i grädde. Koka under omrörning tills stärkelsen lösts ut, ca 15 minuter. Häll över i en gratängform och in i ugnen i c 35 minuter i 225 grader. In igen i ca 10 minuter
Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Efter att ha provat ett antal (jag menar många) recept i jakten på den perfekta potatisgratängen har jag nu fastnat för Nigellas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.