Idag har jag bakat jordgubbspaj med cheesecakefyllning. Nagga botten med en gaffel och grädda sedan pajskalet på 225 grader i ca 10 minuter. Grädda på 200 grader i ca 12-15 minuter eller tills fyllningen har stannat
§ Ett svar till Min älskade syster har husdrömmar och jag har bakat spröda Chokladdrömmar. Och ibland får man hjälp av goda vänner och i detta fall min kollega Ansi
Min lilla flicka har tagit studenten. Student tårta till min prinsessa. För du har tagit studenten. Hur jag upplevde dagen, mina blandade känslor och allt annat blir en annan historia, ett annat blogginlägg
Arbeta degen smidig 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 20 min. Jäs under bakduk 20–30 min. Grädda bullar- na mitt i ugnen till fin färg, ca 8 min
Den har varit min favorit ända sedan barndomen. Kokas snabbt ihop och när smetan har kallnat blanda i. Vill man göra den mindre så är det bara att halvera receptet
Jag har lagt ut receptet tidigare här på bloggen men då alltid med receptet lite omgjort. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Fräs svamp och paprika i lite matfett tills vätskan har kokat in. Låt allt puttra under lock ca 25-30 minuter. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Har man ingen juicer kan man riva, pressa och mixa med stavmixer med då blir det genast lite meckigare… 1 glas rödbetsjuice
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.