Fisk innehåller också en massa vitaminer och mineraler som vi behöver för att må som bäst. Idag blir det panerad rödspätta och strömming här på bloggen
Strö lite flingsalt på fisken och låt dra i ca trettio minuter. Jag vet, för jag och min sambo spenderade en helkväll där och försökte övertyga innehavaren att byta stil och köra genuint spanskt
* Precis innan du ska servera, tryck i vitlök med pressen och häll i sockret (samt ev fräst bacon som legat på hushållspapper och fettat av sig) * Klipp över ytterligare persilja och ev färsk basilika * Servera över pastan (ta mycket sås och mindre pasta), riv över parmesan och lägg rikligt med ruccola över (C-vitamin, magnesium som ökar järnupptaget och järn) samt ringla äkta vällagrad balsamvinäger ovanpå (vinäger är mycket hälsosamt)
2-3 vitlöksklyftor. 2-3 dl grädde. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min. 1 lök 2-3 vitlöksklyftor 2 pkt krossad tomat (gärna finkrossad). 2-3 dl grädde
Kall dillsås (skolans fisksås)- Recept HÄR. Potatismos- Recept finns längre ner på denna sida. Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter
Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. Koka 2 min. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl. 1-2 msk små avrunna kapris,. 2 min T
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.