Så - med en nyinköpt teflonkastrull och rustad med två termometrar så satte jag igång. Jag hade aldrig hört talas om denna tårta förut och efter att Markus bad mig baka en sådan till hans mamma så satte jag igång och googlade
När jag fyllde år så ville jag testa att göra en mirrorglaze tårta så sagt och gjort. E-postadress. Sen lät jag den svalna till fingertemperatur ung innan jag hällde den på tårtan
Jag köpte en Kindle-bok, en bok man laddar ner till en app i mobilen, som bara handlar om Crock-Pot-recept, ”Paleo Slow Cooking” av Robb Wolfs svägerska Chrissy Gower, och nu när jag springer till jobbet ibland, och kommer hem sent andra dagar, så här Crock-potten räddaren i nöden
För att tårtan inte ska bli för torr, tog jag lite saft på alla bottnar innan jag garnerade den. Jag avslutade med att ta grädde på hela tårtan, skrev "Glad Påsk" med gul karamellfärg, satte på gula kaniner och sedan lite silverkulor
Nu är i alla fall årets förstatårta gjord och därtill uppäten, och först ut blev min syster J. Det brukar inte gå så bra med mina tårtbottnar av någon anledning, men skam den som ger sig
Eller minförsta mer klassiska fiskgratäng men ändå inte, hihi. Två av tre barn tyckte den var god och min fästman gillade den, så jag är nöjd Nästa gång jag gör denna använder jag mig av en större form och ½ sats sås till
En nötig tårta med en fantastiskt god chokladglasyr uppepå. Tårtan är mjuk med mycket nötsmak i botten och glasyren blir seg, kolig, lite nötig och helt underbart god
Min mamma har alltid gjort ugnsbakad och det har alltid varit den godaste skinkan. Placera i en ugnsform och baka den i ugnen i 175 grader, varmluft, tills den är 68-70 grader. 68-70 grader
För ungefär två år sedan gjorde jag min allra första dekorerade tårta och efter det fick jag mersmak och det har bakats en hel del i köket här hemma sedan dess
En sak till som kan vara lite jobbigt, iaf första gången. Mina tips, var noggranna med receptet och följe den, köp mattan, låt macarons vila minst 45 min innan gräddning, detta för att macarons inte spricka och tappa formen. Fortsätt att vispa i ca 10 min, smeten ska kylas ner samt få en glansig fin konsistens. Låt macaronsen stå i rumstemperatur i ca 45 min, detta för att ytan ska hinna torka lite så att de inte spricker så enkelt i ugnen. Grädda i 155 grader i ca 12-15min. ca 12-15min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.