Polka är en fräsch och vintrig motvikt mot de smakerna, och kombinationen kanel och mint är en riktig fullträff, som än så länge är relativt ovanlig i Sverige
Och ibland får man hjälp av goda vänner och i detta fall min kollega Ansi. § Ett svar till Min älskade syster har husdrömmar och jag har bakat spröda Chokladdrömmar
Det är inte helt okänt för er som följer och läser min blogg att jag är ett fan av Hela Sverige bakar, sök på Hela Sverige bakar i sökfunktionen i listen till höger och du får upp en hel massa smått och gott från åren som gått, och det är inte första gången jag blir utmanad, t ex så bakade jag Bagels för tre år sedan
Arbeta degen smidig 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 20 min. Jäs under bakduk 20–30 min. Grädda bullar- na mitt i ugnen till fin färg, ca 8 min
Recepten i denna efterrätt är i väldigt liten kvantitet då min familj inte är så stor och jag inte vill ha några rester som jag kan gå och småäta på efter
och efter några minuter har du goda kakor. Grädda i 175 grader i 6-8 minuter. Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu
Lägg potatisen på en plåt och baka av i 225 grader, ca 60 minuter. Rör ihop olja, soja och (mycket) Knorr kycklingkrydda, pensla kycklingbitarna och stek i 225 grader ca 15-20 minuter (ta ut, vänd och pensla en gång efter 10 minuter)
Jag valde att ha kanel & russin i min samt toppa den med hemgjort vaniljkesella. "Häll" ut den bakade gröten på en tallrik och servera med valfria tillbehör
Receptet har jag fått av min kära kollega Marita, tack för det. Blanda ordentligt och låt degen sväll ca 15 min. Grädda ca 40 min i 175 grader, varmluft. Om knäckebröden inte är helt torra efter 40 min, öppna ugnsluckan och ha på lite värme tills de är torra. ca 40 min. 40 min
Stek på medelvärme någon minut på varje sida. Stek på medelvärme någon minut på varje sida. Låt sen degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter. 30 minuter Jag brukar låta jästen jäsa i badrummet, där är det alltid fuktigt och mysigt, precis som degen vill ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.