Markus mamma fyller år och med finsk härkomst i familjen så har det ätits en del Kinuskitårtor. Jag hade aldrig hört talas om denna tårta förut och efter att Markus bad mig baka en sådan till hans mamma så satte jag igång och googlade
Till min stora förvåning var köttet riktigt gott. Dagen till ära, första dagen på W30. Min 19-åige son kom till och med upp och tackade för maten och gav mig lite nackmassage
minförsta veckomatsedel. Stuvade makaroner gör jag alltid på lite fuskigt sätt, dvs kokar nästan färdigt som vanligt i vatten, slår av och kokar sista minuterna i mjölk
Min mamma har alltid gjort ugnsbakad och det har alltid varit den godaste skinkan. Jag har köpt färdigkokt skinka förut som jag griljerat men inte riktigt varit nöjd
En sak till som kan vara lite jobbigt, iaf första gången. Mina tips, var noggranna med receptet och följe den, köp mattan, låt macarons vila minst 45 min innan gräddning, detta för att macarons inte spricka och tappa formen. Fortsätt att vispa i ca 10 min, smeten ska kylas ner samt få en glansig fin konsistens. Låt macaronsen stå i rumstemperatur i ca 45 min, detta för att ytan ska hinna torka lite så att de inte spricker så enkelt i ugnen. Grädda i 155 grader i ca 12-15 min. ca 12-15 min
Mina croissanter blev ändå helt lyckade. min sista träkavel, sträckte nacken, men hej-. Tänkte bland annat på mina croissanter - ska de månne ha jäst över natten
2,5 dl färska jordgubbar, delade i mindre bitar. Häll smeten i kakformen och grädda i ca 30-35 minuter. 2 dl naturella cashewnötter, blötlagda i minst 4h. 2,5 dl färska jordgubbar, delade i mindre bitar. 2 dl naturella cashewnötter, blötlagda i minst 4h
Men jag tänkte att min syster skulle kunna få smaka brödet och hon tål tyvärr inte det. Blev lite taggad att prova det här med surdeg efter att jag var på Mat för livet-mässan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.