salt & peppar. BBC, creme fraiche, kokotter, ouefs encocotte, Rachel Khoo, vattenbadriven muskot. Mitt senaste favoritprogram (jämte Homeland och Missing) är Rachel Khoos The Little Paris Kitchen på BBC
Skiva en tunn skiva smör och lägg i enliten ugnsfast form. Knäck i ägget och häll i vispgrädden. Ställ formen i en lite större form och häll på kokande vatten till hälften av den lilla formen
Ägg encocotte med smetana, dill och schalottenlökÄggulor från höns som har fått gå fritt och knapra i sig grönt lyser som små solar när man knäcker dem
En tårta med doft och smak av svenskMidsommar. Midsommarafton. Svenska jordgubbar. Men nu är det enmidsommartårta jag bakade och då är jordgubbar och vispgrädde det givna valet
Ha en riktigt trevlig midsommar allihop. Imorgon är det midsommarafton. Nu har jag och barnen hela sju veckors semester, verkligen välbehövligt vill jag lova
Eller varför inte låta nässlorna bottna i en fransk cocotte- ett trevligt sätt att tillreda ett ägg och som passar fint på bordet inför den stundande påsken
Vill ni ha tips på midsommardessert kan jag varmt rekommendera rabarberparfait med marinerade jordgubbar ett recept som jag för ett tag sedan tog fram åt Kiviks Musteri
salt & svartpeppar. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
I senaste numret av "Lantliv mat&vin" hittade fru M ett drinkrecept med rabarbersirap som lät väldigt gott, vi har gjort rabarbermojito några gånger tidigare och den gillar vi ju, så självklart ville vi prova en rabarberspritzer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.