Idag gjorde jag en ny laddning med LCHF-mandelbröd. Gjorde om receptet från min förra laddning. Grädda i 225 graders ugn i ca 10-15 minuter. ca 10-15 minuter
Jag har tidigare berättat att jag inte bakar särskilt ofta ,förrutom vaniljbullar som brukar uppskattas här hemma, och idag har jag alltså bakat en laddning med vaniljbullar
Glutenfria pepparkakor ca50st50g margarin1 ägg1/2 dl strösocker1/2 dl ljus sirap3/4 tsk bikarbonat2 tsk kanel1 1/2 tsk ingefära1 1/2 tsk malda kryddnejlikorca 6-7 dl fin glutenfri mix (häll i lite i taget tills degen är fast och smidig)1. Dag 2---> 8. Grädda pepparkakorna på bakplåtspappersklädda formar mitt i ugnen i 200C ca 5-6 minuter
Gjorde en ny laddning våfflor till frysen häromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen. Jag äter mina antingen med lite bär och grädde eller som toast
Efter någon dag, eller tidigare, ska det börja bubbla i burken som då behöver luftas 2-3 ggr dag. På köksbänken under en riktigt tjock handduk står nu en burk med röd spetskål, morot, röd lök, fänkål och senapsfrön som, om allt går bra, ska avnjutas om sisådär 3 veckor
Efter någon dag, eller tidigare, ska det börja bubbla i burken som då behöver luftas 2-3 ggr dag. På köksbänken under en riktigt tjock handduk står nu en burk med röd spetskål, morot, röd lök, fänkål och senapsfrön som, om allt går bra, ska avnjutas om sisådär 3 veckor
Grädda 30-40 min i 150 grader. Idag blev det morotskaka, min kompis "Plingis" favorit. Brukar vanligtvis göra den på 4 ägg, men den här gången gjorde jag den lite större
Häll i grädden i ägg- och oströran och vispa ihop alltsammans. Anledningen att jag har valt att springa just midnattsloppet är för att företaget som jag arbetar på är sponsorer till detta evenemang, och vi var tre stycken från vår butik som åkte dit tillsammans
Nu gjorde maken en STOR laddningrabarber-sirap, självklart kan man göra mindre, men den bör stå sig ganska länge i kylen och sommaren har ju bara börjat, så
Nuförtiden gör jag alltid mina sötpotatis pommes i min airfyer, dvs hälsosamma fritös (glöm inte tävlingen här på min blogg som pågår där just du kan vinna en Philips Airfryer)
Blanda i örterna och senapen i crème fraiche-blandningen och pressa i vitlöken. Gör en laddning och häll upp i en vacker burk och ge bort när du blir bjuden på middag i sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.