Jag äter mina antingenmed lite bär och grädde eller som toast. Gjorde en ny laddning våfflor till frysenhäromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen
Likadant medden andra halvan av degen. Smula jästen i en stor bunke. Lägg på plåt, täck med bakduk. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degenordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den). Här kommer det utlovade receptet på den fantastiska röstirulltårta som vi serverade till linsbiffarna som ni fick recept på igår (se här)
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Magisk chokladkaka med apelsin. Min variant har en mild smak av apelsinchoklad som för tankarna till det klassiska godiset romerska bågar
denna årstid är inte uppiggande med regnrusk och mörker. Servera gärna grytan med ris. Även om vi tänder ljus, dricker varmt och försöker mysa till det i tillvaron lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.