Sköljav köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
För tryckkokning följer du anvisningarna för respektive märke. Smaka av med salt och pep-par. Skaka samman vatten och mjöl i en redningsbägare och häll ner i gry-tan under omrörning
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Man kan också välja att bara ha en slags fisk i receptet ovan. Kör laxen för sig i matberedaren, lägg i samma skål som torsken och rör ner äggulor, chilisås, gräslök och smaka av med salt och peppar
Jag älskar doften som sprids i köket när man steker julköttbullar. Vanligtvis så brukar jag ha blandfärs till mina julköttbullar, men denna gången hade jag nötfärs
sköljaav dem. Men när det väl är gjort går själva saftkoket på max en timme. Plocka bär av valfri sort. I förrgår var det lite mulet (i flera timmar faktiskt) så då passade jag på att koka lite saft
Förra veckan var jag och min familj i Sälen och åkte skidor. KÖTTGRYTA AV FRANSYSKA. Det enda dåliga var att jag mitt i veckan gjorde en vurpa i liften och slog i svanskotan och jag har fortfarande väldigt ont
Häll buljong och grädde i stekpannan. Låt det koka upp och smaksätt med soja och senap. Forma 8 biffar på en vattensköljd skärbräda. 5 dl buljong. 1 tsk soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.