Sorry Micke du får inte äta nötter. Tack för tipset Veronica. Leilas underbara mazarintårta (Bild lånad av Tv4)färdig på 40 min150 g mjukt smör300 g mandelmassa3 st ägg0,5 dl vetemjölsmör till formenmandelspån till formen2 dl vispgrädde1 l färska bär till garneringenSätt ugnen på 175 grader varmluft
Jag kommit in i grillhetsande läge just nu. Allt fokus på att hitta en ny grill, smaker, tillbehör och vi vill hinna allt på en gång, (nynnandes på Tomas Ledins ”sommaren är kort”)… Troligtvis är det vädret som påverkar
Min Micke alltså. När jag var på möte hos min läkare i Eslöv, så gjorde Micke sommargurka. Mickes sommargurka2 slanggurkor1-2 krm salt1 dl ättika 12%2 dl vatten3 dl socker4 msk persiljaSkiva gurkan tunt med osthyvel
Sätt spisen på medelhög värme och lägg i margarin och ägg i en teflonbelagd kastrull. När smöret börjar smälta, börja röra i kastrullen, antingen med en träslev eller en degskrapa "slickepott" som klarar höga temperaturer (annars kommer plasten att smälta)
så är det Mickes uppgift att laga vår middag på helgerna. Ibland blir även en matmamma som jag less och trött på att laga mat och eftersom Micke är en utmärkt kock som också älskar att laga mat så bad jag honom laga helgmiddarna
Tack Micke för att du hittade på detta recept det var en lyxig middag. Mickes Fläskfilégryta500 gram fläskfilé2 gula lökar1 vitlöksklyfta500 gram champinjonerkrydda med salt ca 1 krm av vardera vitpeppar chilipulver curry spiskummin och 1 tsk timjan 1 grönsaksbuljongtärning3 dl vatten2 msk soja1 msk fransk senap2,5 dl matlagningsgräddemjöl till ev redningskiva köttet och stek, hacka lök och skiva champinjoner och stek med köttet krydda
Bryn scharlottenlöken och vitlöken tills de fått lite färg och mjuknat. Tillsätt färsen. När färsen är färdigbrynt, tillsätt vattnet och buljongtärningarna (upplösta i vattnet) och låt vattnet koka ner
Koka upp vatten och socker i en kastrull. (122 grader). Vispa äggvita och vaniljsocker till fast skum. Börja på låg hastighet och övergå sedan till medel
) Denna gången kommer receptet från Veronica Holm som tipsade om denna goda Paleoformfranska. Veronicas Paleoformfranska är fantastiskt god, går bra att frysa och dessutom är den toppen att rosta
Veronica som är bagare på Pågens visar i filmen hur hon gör ett gott formbröd. Ta ut dem ur ugnen efter 35 min (eller när brödens innertemperatur är 97 grader) Se filmen när Veronica bakar formbröd 4 dl V
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.