Italiensk maräng kan du använda till kakor, pajer och även till tårtor. Den är lite stabilare än vanlig maräng och föredras i smet med frukt och bär då den inte skär sig lika lätt
Nästan som pepparkaksdeg. Och fredagsfeelingen har infunnit sig precis som vanligt och jag ser fram emot en både mysig och aktivitetsfylld första adventshelg där jag bland annat ska medverka på en julmarknad och hålla café, förhoppningsvis hinna träffa fina vänner från Oskarshamn, frottera mig med en annan fin vän som landar från Stockholm någon gång under helgen och fira min mor som fyller år
Nästan som pepparkaksdeg. Och jag hoppas alla ni som kikar in här har det riktigt bra. I stället använde jag cashewnötter, pumpafrön, mandel, dadlar, kokosolja, kanel och pepparkakskrydda, som jag mixade i hop till en smet och rullade till små bollar
En god, enkel tomatsås med fräscha, rena och härliga smaker är nog bland det godaste som finns. Den här tomatsåsen använder jag som bas till massor av maträtter
Men som topping på en syrlig paj, eller bakade krispiga i ugnen gillar jag den mer. -) För min del är den italienska marängen långt mycket bättre än annan maräng, kanske för att den blir mer seg och krämig, snarare än fluffig och söt
Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg
Ja, kan ni tänka er att både sambon och jag sa att dagens bullar smakade nästan som kött. Han tyckte bara att det saknades den där känslan av små fettkulor som kan märkas i färs
Ni behöver inte kommentera, spara det till nästa inlägg som kanske blir mer intressant. I-veckans första rätt blev italiensk pastasås och den var ljuvlig
Här är ett recept på långpannevetebröd som är jättegott och festligt. Det blir nästan som wienerbröd. Blanda till degen ”som vanligt” (som en vanlig vetedeg alltså) och låt den jäsa i en halvtimme
Samtidigt som du vispar det, gör du en sockerlag. Där var italienska maränger en del av rätten och jag lovade att det receptet skulle komma upp här på bloggen en annan dag
Den varma sockerlagen häller du sedan ner i en kallvispad marängDet är verkligen inte så svårt som man kan tro och resultatet blir så mycket bättre och godare än en fransk maräng smörkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.