MezzeManichemed svamp och kronärtskocka. Jag har funnit mig en ny favoritpastarätt och såklart delar jag med mig av receptet, som ursprungligen kommer från Zeta
Med tillägg av tomatpuré och kikärtor skapades en rätt som var så smakrik och läcker att jag fann mig själv famla efter ord för att beskriva dess smaker
Jag ändrade lite i receptet, uteslöt mozzarellan och ökade på mögelosten med nästan dubbelt. Då kan man passa på att göra denna lasagnen som var med i mitt senaste nummer av "Cook vegetarian"
Ett jättegott tillbehör till både kött och fisk. 250 g rimmat sidfläsk, tärna i 1 cm bitar 250 g champinjoner, kvartade 250 g gula steklökar, skalas 1 msk smör 2½ dl portvin 1½ msk o fond 2 lagerblad ½ tsk svartpeppar Stek fläsk,
Men lite "vuxen" i alla fall, medricottaochspenat bland annat. Spagettiblandning i botten av en form, fyllning med bacon, champinjoner, lök och tomat och sedan ett lager spagettiblandning till
Tycker man att det verkar lite tråkigt med bara spenatochricotta så kan man t. Den där mikrovågsugnen är alltså bra på många sätt - inte minst så verkar den ha skruvat ur mina hårt fastsatta tummar och gjort så att jag äntligen kan bocka av saker från min to-do-lista
För att det är sedan länge känt att om man går ut och äter och restaurangen råkar ha dålig koll på vegetarisk mat, så blir man nästan alltid serverad canneloni medspenatochricotta
Igår blev det spenat- ochricottafyllda cannelloni med mustig hemgjord tomatsås. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olivolja, häll sedan i en burk krossade tomater och en halv burk passerad tomat och krydda med oregano, basilika, salt och peppar samt lite hetta i form av chiliflakes, sambal oelek eller färsk chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.