Ingredienser Portioner. 4 4 portioner ris 500 g blandfärs 1 dl rostad lök 3 äggulor 2 vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 1/2 tsk malen kanel salt och peppar 1 msk smör eller margarin 1 burk chunky salsa (à 350 g) 2 dl vatten Tillbehör 1 burk svarta bönor (à 380 g) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Låt köttbullarna steka färdigt, c. Arbeta färsen med löksorterna, salt, maizena, spiskummin, sweet chili, ägg, och hackad koriander till en smidig smet
Servera med potatismos, potatis eller pasta av nåt slag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
Jag rullade köttbullar och stekte dem i långpannan med ett teflonbakpapper i botten. Själv körde jag på metoden att jag tog en klutt smet med hjälp av en vattensköljd sked och sedan formade jag till köttbullen med hjälp av skeden
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.