The post Jordärtskockssoppamed parmachips och parmesanchips appeared first on ceciliafolkesson. Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan
Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt spagetti och riven parmesan. Idag har jag legat hemma i sjuksängen, men familjen måste ju ha mat ialla fall
Täck med plastfolie och ställ kallt. Kallskuren kycklingfilé med italienska smaker 10 pers. Bara att ringla över olivolja, strö över flingsalt och sedan baka i ugnen på 200-225 grader tills potatisen är gyllene med härligt krispigt skal. //Malin Kallskuren kycklingfilé med italienska smaker 10 pers
Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid. Detta gör man bäst med en stavmixer eller i en matberedare
Här kommer mitt recept på en härligt len och värmande jordärtskockssoppa. När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa
Parmesanchips är det perfekta tilltugget, enkelt och supergott♥. Krispiga parmesanchips. Du behöver20 st300 g grovriven parmesanostFärsk timjan1 tsk svartpepparBakplåtspapper
Enkel fiskgryta med potatis och curry. minuter Smaka av med salt och peppar. Fräs i en gryta med oljaTillsätt tomatpuré och curry och låt fräsa 1-2 minuterTillsätt
JordärtskockssoppaSkala jordärtskockorna lite slarvigt och skär i mindre bitar. Men eftersom du späder ut soppan med mättande grädde, vatten och lök osv så blir inte den totala mängden kolhydrater så värst hög
Smaka av med salt och peppar. Servera i en skål tillsammans med små bitar av knaperstekt bacon, ringla över en skvätt olivolja (mycket sparsamt) och garnera med lite riven muskotnöt samt lite finhackad persilja
Servera med kokt ris Enkel fiskgryta. Denna fantastiska middagsräddare i vardagen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, fisk räknar jag som snabbmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.