Då kommer här mitt förslag på helgens meny. Helgmeny. Helgens menyveckan26. sista helgen i juni 2015. sommaren 2015. Lördag 27 juni tänkte ge er två alternativ. 250 g tärnad kassler4 hårdkokta ägg5 dl creme fraiche1 dl majonäs2 dl bostongurka1 röd lök2 msk senap1 dl remouladsåsTopping. 250 g kallrökt lax5 hårdkokta äggtomatgurkasalladcitrondillLägg två hönokakshalvor på en bricka och bred på smör. Hållbar ca 1-2 dagar. Lördag 27 juni. 2. 2 nektariner. 250 g jordgubbar. 2-3 msk pumpafröolja, alt vanlig. Slå på 25 cl rött vin och rör om. Söndag 28 juni. 2 dl purjolök. 200 g chevré. 2 dl blandad sallad. 2 tsk curry. 2 msk vitvinsvinäger. 2 dl socker. 2 dl Zeta olivolja, extra virgin. 2 dl mjöl. Smörj en form med olja (ca 26 cm i diameter). Grädda den ca 25 minuter, den ska vara kladdig men inte för rinnig. 2015-06-26 @ 14. 329,1. 122,1. 2-0. 724-0. 201,0. 192,1. 502 c0. 212,1. 428C21. 86,21. 042,9. 338,20. 72z"/> 43 i s. 250 g tärnad kassler. 2 dl bostongurka. 2 msk senap. 250 g kallrökt lax. 27 j. 2. 1 galiamelon 2 nektariner 250 g jordgubbar. 2-3 msk pumpafröolja, alt vanlig. 2 dl purjolök. 200 g chevré. 2 dl blandad sallad. 2 tsk curry. 2 msk vitvinsvinäger. 4 ägg 2 dl socker. 2 dl Zeta olivolja, extra virgin. 2 dl mjöl
Trots att veckan redan har påbörjats tänkte jag att jag skriver menyn för den som är intresserad. Meny, vecka28 (+ lördag och söndag vecka27)lördagVaniljyoghurt med färska bär, smörgåssöndagKycklingsallad med vitlökscreme fraichemåndagSpagetti och köttfärssås, kidneybönssalsa och ruccolatisdagKycklingsallad/pizza på Alpina, SkövdeonsdagFärsk tonfisk med färskpotatissallad och kall citronsåstorsdagBacon och broccolipaj med salladfredagCitronflskfilégryta med pasta, ruccola och coctailtomaterlördagTacogratäng med tortillachips, avokadosalsa och salladsöndagKycklingfilé med färskpotatis och kalla såser, fetaostsalladI lördags när vi kom hem hade vi inte sovit på 25 timmar, vilket kändes både gällande trötthet och den icke existerande hungern. 2 små burkar med kidneybönor (avsköljda)1 finhackad lite röd lök1-2 msk balsamvinäger0,5-1 msk oljasalt och peppargärna finhackad persiljaRör ihop detta och låt det stå och dra en stund innan servering. 1-2 msk balsamvinäger
Innan receptet - här kommer veckomenyn. Brödpasta med pinjenötter (veckans vego)Tisdag. Exotisk kyckling med frukterPaj med chokladganache3 dl vetemjöl125 g smör2-3 msk kallt vattenChokladganache. 4 ägg och200 g strösocker3 msk crème fraîche3 msk ljus sirapPajskalet. Låt vila kallt, kavla ut och lägg i form och förgrädda i 225° i 10 min. 125 g smör. 2-3 msk kallt vatten. 200 g strösocker
Veckansmeny. ca 250 g kokta och skalade rödbetorca 250 g kokta kikärtor0,75 dl tahini0,5 dl gräddfil2 vitlöksklyftor, pressade1 citron, zest och saft0,25 tsk salt3 tsk malen spiskummin0,5 dl olivoljaMixa allt till en så slät gucka som möjligt. Lax med rosensås ca 250 g kokta och skalade rödbetor. ca 250 g kokta kikärtor. 2 vitlöksklyftor. 0,25 tsk salt
På denna veckasmeny finner du även en snabblagad köttfärssås med asiatiska smaker, helstekt fläskytterfilé med krämiga rotfrukter i ugn och laxbiffar med frites och Västerbottensdip – en riktig mitt-i-veckanlyxare
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. 2 tsk salt. 2 msk socker. 1/2 dl rapsolja. Låt degen jäsa i 25 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga med gaffel och låt jäsa i 2o minuter under bakduk. Grädda tekakorna i ca 15-20 minuter, tills de fått fin färg. 2 tsk salt. 2 msk socker. 1/2 dl rapsolja
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. 3 dl Jyttemjöl original - blå påse100 g laktosfritt smör½ msk fiberhusk2 msk laktosfri mellan crème fraiche3 msk iskallt vatten1 liten purjolök1 vitlöksklyfta1 påse babyspenat1 litet blomkålshuvud1 bukett broccoli10 - 12 soltorkade körsbärstomaterca 3 dl riven, smakrik ost - jag tog lagrad Herrgårdsost½ msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning3 ägg2 dl laktosfri mellangrädde1 dl laktosfri mellan crème fraichesalt och vitpeppar från kvarnlite olja att fräsa purjo/spenat Mixa ihop pajdegen, och kavla/tryck ut den i en lätt smord, vid pajform. Grädda i 200 graders ugnsvärme (jag gjorde två stycken på en gång när jag ändå höll på, och gräddade i varmluft 150 grader) ca 12 - 15 minuter. 2 msk laktosfri. 2 dl laktosfri mellangrädde
Idag står det köttgryta på menyn. LCHF-vecka. Hoppas att ni alla fått en riktigt bra start på veckan. Jag började min vecka med ett kortare arbetspass än vanligt, så jag är redan hemma från jobbet igen, och lunchen är dessutom intagen
Nu är 2016 slut och vi går in i 2017 det börjar med en solig dag och lite kallare, känns väldigt bra tycker jag. Nu hälsar vi 2017 välkommen och hoppas på ännu ett underbart år, med händelserika månader. Detta var vår Nyårsaftons meny2016. 250 g skalade räkor, 2 ägg, 1 dl crème fraiche, 1 msk riven färsk pepparrot, 2 krm salt, 1 knippe färsk gräslök, 1 krm svartpeppar, 2 mjuka tunnbröd ca 20×25 cm. 1 Prosciutto di Parma (á 70g), 600 g fläskfilé putsad, 2 msk soltorkade tomater, 100 g Fetaost smulad, 1 kruka basilika plockade blad, ca 250 g smördeg, 1 ägg uppvispat, olivolja Classico, salt, svartpeppar nymalen. Sätt ugnen på 225°. 2. 12. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. 1½ kg delikatesspotatis, 4 msk Smör, ½ msk flingsalt, 2 krm svartpeppar, 1 dl solroskärnor. Sätt ugnen på 225°. 1 äggvita, 1 1/2 dl strösocker, 1 msk likör av mandel- och amaröttotyp, 3 dl mandelmjöl, florsocker att pudra över. Sätt ugnen på 200°C. 2 apelsiner, 2 blodgrape, 1/2 vaniljstång, 2 dl vatten, 1 dl strösocker, 1 stjärnanis, 1 kanelstång. 1 dl vispgrädde, 1 msk florsocker, 1/2 dl matyoghurt (10 %), 1 msk likör av mandel- och amarettotyp, 1/2 krm vaniljpulver. Önskar Er ett underbart Gott Nytt 2017 hoppas att ni bloggar vidare så syns och hörs vi på nätet, med många tips och ideér. Relaterat 2016 s. 2017 d. 250 g skalade räkor. 2 ägg. 2 krm salt. 2 mjuka tunnbröd. 25 cm. 2 msk soltorkade tomater. ca 250 g smördeg. 2 krm svartpeppar. 1 1/2 dl strösocker. 2 apelsiner. 2 blodgrape. 1/2 vaniljstång. 2 dl vatten. 1/2 dl matyoghurt. 1/2 krm vaniljpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.