Trots att veckan redan har påbörjats tänkte jag att jag skriver menyn för den som är intresserad. Meny, vecka 28 (+ lördag och söndag vecka 27)lördagVaniljyoghurt med färska bär, smörgåssöndagKycklingsallad med vitlökscreme fraichemåndagSpagetti och köttfärssås, kidneybönssalsa och ruccolatisdagKycklingsallad/pizza på Alpina, SkövdeonsdagFärsk tonfisk med färskpotatissallad och kall citronsåstorsdagBacon och broccolipaj med salladfredagCitronflskfilégryta med pasta, ruccola och coctailtomaterlördagTacogratäng med tortillachips, avokadosalsa och salladsöndagKycklingfilé med färskpotatis och kalla såser, fetaostsalladI lördags när vi kom hem hade vi inte sovit på 25 timmar, vilket kändes både gällande trötthet och den icke existerande hungern
Innan receptet - här kommer veckomenyn. Brödpasta med pinjenötter (veckans vego)Tisdag. Exotisk kyckling med frukterPaj med chokladganache3 dl vetemjöl125 g smör2-3 msk kallt vattenChokladganache. 125 g smör
Veckansmeny. Jag tycker verkligen inte om att slänga någon form av mat så några rödbetor, en citron och en skvätt gräddfil, som sjöng på sista versen, blev till en frisk och god hummus
På denna veckasmeny finner du även en snabblagad köttfärssås med asiatiska smaker, helstekt fläskytterfilé med krämiga rotfrukter i ugn och laxbiffar med frites och Västerbottensdip – en riktig mitt-i-veckanlyxare
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. 3 dl Jyttemjöl original - blå påse100 g laktosfritt smör½ msk fiberhusk2 msk laktosfri mellan crème fraiche3 msk iskallt vatten1 liten purjolök1 vitlöksklyfta1 påse babyspenat1 litet blomkålshuvud1 bukett broccoli10 - 12 soltorkade körsbärstomaterca 3 dl riven, smakrik ost - jag tog lagrad Herrgårdsost½ msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning3 ägg2 dl laktosfri mellangrädde1 dl laktosfri mellan crème fraichesalt och vitpeppar från kvarnlite olja att fräsa purjo/spenat Mixa ihop pajdegen, och kavla/tryck ut den i en lätt smord, vid pajform. Grädda i 200 graders ugnsvärme (jag gjorde två stycken på en gång när jag ändå höll på, och gräddade i varmluft 150 grader) ca 12 - 15 minuter
Idag står det köttgryta på menyn. LCHF-vecka. Hoppas att ni alla fått en riktigt bra start på veckan. Jag började min vecka med ett kortare arbetspass än vanligt, så jag är redan hemma från jobbet igen, och lunchen är dessutom intagen
Detta var vår Nyårsaftons meny 2016. 12. Nu är 2016 slut och vi går in i 2017 det börjar med en solig dag och lite kallare, känns väldigt bra tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.