Då tycker jag det är riktigt gott utan sällskap. Zoega’s är så mycket godare än det bryggkaffe som finns att köpa på Grekiska och Turkiska affärer, så det åker alltid med några paket i väskan
I kväll skajag göra kanderade rosenblad filodeg. Smält smöret i micron obs stek den ej för du ska varva hela kalaset med den, nötter och hemmalagad sirap för en saftig baklava
Eftersom vi älskar hetta i maten använder jag både sweet chili och sambal oelek i burgarna, men det går såklart att både minska och öka mängden allt efter dina smaklökar
Innan servering stekte jag dem i litet smör i en panna för finare färg. Jag lade burgarna på ett bakplåtspapper och stekte dem i ugn på 175 grader tills de var nästan genomstekta
Numera är jag inte rädd utan har med åren vant mig av sällskapet. Dessa mystiska och egensinniga djur. När jag i morse satt ute i solen och åt frukost spatserade en katt resolut in i det öppna växthuset
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Som jag lagt in recept på tidigare här. Jag var på Äppelmarknaden i Kivik i helgen och har nu en hel del goda äpplen med mig hem
Detta behöver du till pajskalet. jag letar alltid efter nytt att testa och vissa rätter gillar man mer andra mindre men denna gick verkligen hem här hemma NOM NOM
äggnudlar, efter önskad mängd jag brukar ta tre "buntar" när vår familj på fem ska äta soppa. Lägg upp önskad mängd laxkuber i soppskålarna häll på den heta buljongen
Rosta kokosen lätt i en torr het stekpanna under omrörning, låt det svalna lite och rör ner kokosen tillsammans med limeskalet i ägg- och gräddblandningen
Jag är ju ingen efterrättsmänniska egentligen, men det här kunde jag inte motstå eftersom bakning är en utamning för mig och något jag bara måste lära mig mer om
Det jagska göra är rosenmarmelad som är supergod. Rosenmarmelad på färska blad. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska. 2 Blanda ner citronsaft, citronskal och socker. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.