Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. ½ kg kassler. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Putsa kasslern fri från kanter och fett. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Vik över smördegskanten så allt är täckt, och tryck ihop kanterna
Stek kasslerskivornaoch lägg dem sedan i ugnssäker form. Vill man bara garnera med dem och inte sätta in i ugnen igen, går det alldeles utmärkt att göra
Skär kasslern i skivor och rulla ut smördegen. Så sagt och gjort, på med löparskorna och ut. -) Det var länge sen sist, och då smakar det ju alltid väldigt gott
Kasslermed ananas och champinjoner blev det till middag idag. Putsa och strimla kassler. Och i spisen har jag ju ugnen, eller ugnarna för det är en spis med dubbelugn (Bild HÄR >>) De allra flesta byter troligtvis ut spisen när den går sönder men jag har varit så nöjd med den här så det fick bli en lagning istället
Smörj en ugnsfast form och lägg tunna kasslerskivor i botten. Smaka av med soja, salt och peppar. Lägg svampen (utan spad) i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in
Häll över kasslernoch toppa med ost. Skiva kasslernoch bryn den i smör, lägg över i formen. Lägg i de grönsaker du har hemma, smaka av såsen och servera med valfritt tillbehör
Ta ut formen och lägg bananskivorna över kasslern i formnen. Servera med ris och sallad. Rör samman grädde, mjölk, curry, amngo chutney och kokosflingor till en sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.