Den här medelhavsrätten är en riktig favorit. Ljuvliga smaker och dofter. Den har alla de medelhavssmaker som jag älskar, rosmarin, oregano, vitlök, citron, tomat mm
Skär eller klipp upp bröstbenet på kycklingen och tryck till kycklingen så att den blir ”platt”. Riv vitlök och rör samman till en pasta med lite olivolja, hackade sardeller, hälften av timjan salt och nymalen svartpeppar
500 g kycklingfärs1 gul lök, grovt riven1 morot, grovt riven1/2 zucchini, mellanstor, grovt riven1 stort, rött äpple, grovt rivet21/2 dl majsströbröd125 g grovriven mozzarellaost1 tsk torkad pizzakrydda1 dl finhackad slätbladig persiljaBlanda samman kycklingfärsen med de övriga rivna ingredienserna, pizzakryddan och hälften av den hackade persiljan
Lägg några kycklingfiléer i en ugnsform, salta och peppra. Blanda ihop en gratängsås på 2 dl grädde ihoprört med knappt 2 dl crème fraiche samt lite soya och fond/buljongen, en näve strimlat av vardera soltorkade tomater, basilika och purjolök
Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
Att äta mer grönt ligger helt klart i tiden. De vegetariska recepten på vår blogg har många läsare och jag hoppas verkligen att vi kan inspirera till ett grönare liv
5 dl vispgrädde. 1,5 dl socker. ¾ dl citronsaft. Koka upp grädde och socker under omrörning i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda 3 minuter, rör om då och då
5 dl vispgrädde. 1,5 dl socker. ¾ dl citronsaft. Koka upp grädde och socker under omrörning i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda 3 minuter, rör om då och då
5 dl vispgrädde. 1,5 dl socker. ¾ dl citronsaft. Koka upp grädde och socker under omrörning i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda 3 minuter, rör om då och då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.