Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Hos mig är den en älskad klassiker och fick till och med äran att vara med i min första bok. Muscovadokolor med ingefära – Det mörka sockret och den kryddiga ingefäran blir en alldeles perfekt kombination i den här kolan
Krossa sedan smöret i mjölblandningen med händerna. /Josse. Njut sen varma med marmelad och ost. /Josse. Krossa sedan smöret i mjölblandningen med händerna
Tillbaka i cybervärlden med tips på en god middag. Servera med en klick creme fraiche och med valfritt tillbehör - Jag gjorde ugnsstekta potatisklyftor, rullad i flytande smör/rapsolja, vitpepper och flingsalt
Servera med jasminris, Josses vårrullsås (som finns i ett eget recept) och hackad gurka. Ta ett litet blad och lägg det så det set ut som om fyrkanten står på "tå"och lägg ca 1 dessertsked fyllning på den och vik hörnet närmast dig över fyllningen, sedan ett hörn i taget över fyllningen avsluta med att pensla sista hörnet det översta med lite uppvispat ägg och förslut vårrullen
Låt svalna lite innan du skär sconesen och äter dom med något gott på. Söndagar tycker jag förtjänar en extra god och lång frukost, därför gjorde jag världens godaste bananscones som både jag och Josse har testat tidigare
Idag så var jag en sväng i Göteborg och fick med mig tre basplagg hem som jag är väldigt nöjd med. Igår öppnade ett nytt ställe som säljer frozen yogurt här och då var jag, Josse och Elin självklart tvungna att gå dit
Igår hade jag en bakdag här hos mig, mina kompisar kom hit och vi bakade Mjuk pepparkaka med glasyr, pepparkakor, rockyroad, smörkola, paj samt bröd och drack lite glögg och vin såklart, det är ju ändå jul
Servera med kokt potatis och gräddsås. Jag hade inte riktigt räknat med så många, det hade jag inte. Stick 20 små hål i köttbiten med kniv. 175 grader Stick 20 små hål i köttbiten med kniv. Köttet är färdigt när tempen når ca 85 grader Servera med kokt potatis och gräddsås
Jag brukar ofta göra skysås men till köttfärslimpa blir det inte så mycket sky, utan mer ”flottigt fett” i formen och det vill jag inte göra sås på så den här gången kokade jag grädde med vatten, fond, buljong och kryddor vilken jag sällan brukar göra men JÖSSES AMALIA så god den blev
Hade en mysig liten kräftskiva medJosse och Frida igår. )GurkaTomatPaprikaVattenmelonFetaost med smak av vitlök och basilikaSesamfrönPinjenötter• skölj och hacka och blanda ihop till en härlig sallad
Brödet fick jag av Josse och Stoffe igår. Ringla över olja och krydda med timjan, salt och peppar. Mixa resten av det rostade med en stavmixer eller matberedare till ett slätt mos
Skåra bröden på diagonalen med vass kniv. Detta brödet åt vi när Josse fyllde år i nov och jag lovade att jag skulle ge er receptet men har helt glömt bort det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.