I går så bestämde jag mig för att prova två recept från Anne Aobadias nya kokbok, Mera Matkärlek. Mera Matkärlek, till er och för att vinna boken måste ni svara rätt på två frågor
Nu är det inte lång tid kvar tills den nya tidningen Matkärlek lanseras (26/3 närmare bestämt). Jag ser så mycket fram emot att få tidningen i min hand, för jag kommer ju att vara med
”Nu är det officiellt – Birgitta Höglunds fina grillkokbok Grillmat LCHF finns utgiven på engelska som Low Carb High Fat Barbecue, den kommer även ut som E-bok på Kindle
Receptet är hämtat från kokboken Mera matkärlek, beställ den här 1 kg kycklingklubbor. Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli
Precis som receptet på vitlöksgratinerade champinjoner kommer detta recept från tidningen Matkärlek. 1 finriven morot (nästa gång tar jag 1½-2). 1 finriven morot (nästa gång tar jag 1½-2)
Här kan du läsa en liten recension och ta del av fler recept från boken på Matkärlek. När jag blev tillfrågad av författaren Lars-Erik Litsfeldt om vi skulle skriva en bok om diabeteskost, ja då ville jag förstås ha med alla mina egna favoritrecept
Ett mkt smarrigt recept från Anne Aobadias kokbok Matkärlek. 4-6 portioner. 3-4 gula lökar. Relaterat 4-6 portioner. 2 auberginer, ca 800 g 3-4 gula lökar
Till skillnad från mig så vill den personen äta bröd till frukost, långa invanda rutiner ni vet, så därför bakar jag nu hårt och mjukt LCHF-bröd så det står härliga till
Detta är matkärlek mina vänner. I helgen gjorde jag och Micke en fantastisk middag till en utav de där sommarkvällarna då man kunde sitta ute hur länge man ville i t-shirt och det blev liksom inte kallt
Tänker inte gå in vidare på detta men jag har mina skäl och jag är nu glad att jag återigen sitter vid datorn och kan förmedla lite matkärlek, recept och tips till er
Det var matkärlek vid första tuggan. ½-1 dl fullkornsdinkelmjöl, prova dig fram. 1 ½ tsk ingefärssaft (riv 1 msk färsk ingefära och pressa ur saften med hjälp av en saft- eller nötduk). 15-20 blad färsk mynta, tunt strimlade. ½-1 dl fullkornsdinkelmjöl, prova dig fram. 1 msk färsk ingefära och pressa ur saften med hjälp av en saft- eller nötduk). 15-20 blad färsk mynta, tunt strimlade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.