Häll i tomater, skölj ur burken med lite vatten och lägg i örtkryddor. saltade cashewnötter, hackade. Lägg i oliver, smaka av med salt, peppar och socker
Den första paj jag någonsin gjorde var en äppelpaj inom kategorin smulpaj. Sen varieras det helt enkelt med olika fyllningar (och självklart har jag inte socker i matpajen
Sedan funderade jag på vad man kunde fylla på med för att göra salladen mer matig och mättande. Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera
Då vill jag tipsa om en enkel och mättande sallad med massa nyttigheter,. som energirika linser, avokado full med nyttiga fetter och näringsrika valnötter,
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
Jag tog lite av det som fanns i kylen och det blev en äggröra av sort med en ‘twist’. salt, peppar, cayennepeppar, vitpeppar (efter smak, rikligt med cayenne)
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Vispa upp 2 dl grädde rätt hårt och blanda detta med vaniljsås blandningen
Känns skönt att kunna stifta bekantskap med en ny vän i kålfamiljen. flingsalt & svartpeppar. Romanescon fick bli den lite matigare delen i kvällens goda sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.