I en av dem hittade jag ett recept på en kycklingsoppa som lät god. Tyvärr visade det sig att jag inte hade så mycket hemma mer än kyckling, buljong ochris som receptet krävde så jag improviserade istället och den här versionen med curry och gröna ärter blev bra den med
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Det som är unikt med recepten i just den här boken är bland annat att huvudrätterna i många fall är vegetariska eller veganska med tips om hur man lägger till eller byter ut om man vill ha kött och kyckling oftare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.