1 gram
protein per kilo kroppsvikt. Mer om man är rejält överviktig eller tränar som en besatt. Varteftersom man minskar i vikt minskar och proteinet.
40 gram
smör. Ibland gör jag blomkålsmos även till lunchen och gömmer däri 40-50 g smör. Jag älskar blomkål…
150-200 gram
rått gräsbeteskött, kravgris, kravkyckling eller fisk oftast torsk då maken avskyr lax (vi tar därför alltid omega 3 tillskott). Vi försöker ha grönsaker som suger upp bra med fett och givetvis äter vi alltid det feta på köttet.
Dessutom fick jag en god smörgås till lunch efter träningen. Idag har jag varit hemma och ledig. Johan har tjatat om Gulasch hela vintern, så idag när jag varit hemma och haft tid så gjorde jag ett storkok
Rensa grillad kyckling och skär i bitar. Blanda ihop cheme frache med chilisås och kryddor. 1/2 grillad kyckling 2 dl creme fraiche 1 dl chilisås kryddor som salt peppar och salladskrydda 2 bananer skivade. Lägg ner i en form och grädda i ugnen 30 minuter
Årets pumpa ska troligen få sitt uttryck idag innan det blir spanskaläxa tillsammans med W, skjuts till handbollsträningen, släpp av M hos farmor och farfar och L i stan och sen ska jag iväg och ha ett musikalisk litet föredrag för en grupp människor tillsammans med en solist så måndagen är allt annat än ledig den här veckan
När vi var hemma hos mor och firade henne på mors dag bjöd hon på den här goda fläskfilérätten. Receptet var nedskrivet av mig nån gång för länge sedan när jag fortfarande bodde hemma och jag kan inte komma ihåg var jag fick det från
Vinerna och maten till vårens buffé. Gravlax- och äppelröra på salladsbädd. Lättlagat och gott där allt kan vara förberett och bara läggas upp inför servering
Nu har turen kommit till maten vi satte i oss på vår semester, och naturligtvis även dryckerna. Vi har nog aldrig ätit så varierat på någon resa tidigare, så många olika smaker och så många olika varianter på rätter
Det går i perioder och oftast brukar matlagningsintresset öka när jag hittar spännande produkter. Vi gör ofta biffar hemma och häromdagen så lagade jag nötfärsbiffar med bladpersilja, lök, mynta och vitlök i
Helgen är slut och söndagen är här, det har varit lugna dagar med träning och god mat. Nu börjar en vecka med ett par dagar i Stockholm, företagsjobb och dessutom är det alla hjärtans dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.