Näringsvärde. Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Vatten. Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong). Lägg över grönsaker och kött på ett fat och låt det vila i 10–15 minuter under folie. Vispa ut buljongen i formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky
matlagningsgrädde. Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Pastafärg kan man beställa på nätet och köpa i vissa butiker med inriktning mot mat och bak. Man kan knyta eller stänga tyllpåsen tillsammans med dom andra så att dom hålls kvar
Genom att hälla hett vatten över mjöler och ”cerealier”, gärna grövre typer som fullkornsmjöl och råg/vetekross, så ökar man degens vatteninnehåll och sätter stopp för vissa enzymer i brödet, vilket påverkar brödets smak, näringsvärde, konsistens och hållbarhet
Chiligrytan går snabbt att göra, det blir mycket mat och den är väldigt god. Jag har även förenklat själva tillagandet genom att göra köttfärsen i ugn och att jag mer slänger ihop alla ingredienserna på en gång i grytan
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg – eller kör alltsammans i matberedare. Använd strimlor av julskinka och riv av den härliga julosten och du har vips en riktig festmåltid att bjuda nära och kära (eller dig själv) på
Eftersom vi älskar hetta i maten använder jag både sweet chili och sambal oelek i burgarna, men det går såklart att både minska och öka mängden allt efter dina smaklökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.