(vaniljsås). Lägg ner dem tillsammans med stången i en tjockbottnad kastrull med mjölken. Crème anglais som den heter på franska eller vaniljsås som vi kallar den är ett utmärkt komplement till denna rätt men den fungerar lika bra till en bärpaj
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Len, krämig med ett knäckigt täcke av caramell. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Bränn av med en gasbrännare eller försiktigt under grillvärme på ugnen
Många oförutsedda utgifter med bil, dator och andra husliga ting. ( I kväll har vi tröstat oss med denna goda fläskfilègrytan, för äta måste man ju ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.