4 portioner. 4 portioner. Krämig svamprisotto med spenat. Godkväll allesammans denna våriga lördagskväll. Ja, idag har vi verkligen kunnat njuta av vår vill jag lova
Svamprisotto (4 port). 500-600 g svamp (t ex kantareller, trattisar, karl johan, champinjoner). Relaterade 4 port). 500-600 g svamp (t ex kantareller, trattisar, karl johan, champinjoner)
6. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina räkorna. 2. Risotto. Skala och finhacka lök och skölj och skiva svampen. 3. Koka upp buljongen (1 liter vatten + 3 msk buljong) och håll den varm på låg värme
Antal portioner. 6 dl kycklingbuljong2,5 dl Arborioris2 msk vitt vinSalt & Peppar1/4 Gul lök300 gram champinjoner100 gram brun shimejisvamp1 dl riven parmesan1 kycklingfiléLite timjanInstruktionerKoka upp en kastrull med vatten och blanda i en kycklingbuljongtärning. Stek kycklingfilén i en stekpanna tills den är genomstek och nått en temperatur på cirka 65 grader. 6 dl kycklingbuljong
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. En enkel men väldigt god soppa. 1 1/2 liter vatten3 fiskbuljongtärningar800 g fisk (blandade sorter)1 morot1 purjolök1 gul lök1-2 msk olja1 stor hackad vitlöksklyfta1 kuvert saffran (1/2 g)3 tomater2-3 dl creme fraiche300 g räkor2-3 msk färsk strimlad basilikaSalt, vitpeppar, gräslökSkala och ansa grönsakerna och skär dem i tunna fina strimlor
3 schalottenlökar3 msk olivolja3 dl avorioris8 dl hönsbuljong450 g kantareller1 dl vispgrädde30 g parmesanostsalt och peppar600 g kycklingfilé2 vitlöksklyftor1 msk olivoljasalt och pepparPersilja
Ingredienser Portioner. 4 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 gul lök 1 msk olja 3 dl arborioris 130 g svamp - och tryffelcrème 1 dl riven prästost Portabello 200 g portabellosvamp 1 msk olja 1 msk smör 1 vitlöksklyfta salt peppar 150 g haricots verts 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan
Hacka löken och fräs den tillsammans med riset i olivoljan. Häll över buljongen. Koka i ca 20 minuter. Hacka vitlöken och fräs den tillsammans med svampen
Ingredienser Portioner. ger 1 formbröd Dag 1, kväll 1/2 dl rågsurdegsgrund (à 100 g) 1 dl vatten (à 100 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) Dag 2, morgon 3 dl vatten (à 100 g) 6 dl ekologisk rågsikt (à 60 g) 1 dl ekologiskt rågmjöl (à 60 g) 1 1/2 tsk salt (à 6,5 g) 1 tsk hel kummin hel kummin eller rågmjöl att strö över smör till formen Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.