One bowl Vanilla cupcakes (ca 15 st). Till midsommar gjorde jag en tårta som jag fyllde med båbärs-smbc som var fruktansvärt god men där smaken av blåbär försvann lite bakom all den mörka choklad som tårtan också bestod av
Receptet hittade jag hos alltid lika underbara Bakministeriet. One bowl Vanilla cupcakes (ca 15 st eller 18 lite mindre)220 gram socker250 gram smör mjukt250 gram vetemjöl1 tsk vaniljpulver2 tsk bakpulver4 ägg4 tsk mjölk/gräddeEn nypa saltGör så här
Gillade ni min Very Cherry Chocolate Cake, så är den här några strå vassare. Glad Måndag. Hoppas att ni alla haft en alderless underbar start på det nya året
Sätt ugnen på 180 grader. Smält choklad och smör i en kastrull. Häll det sen i en skål. Tillsätt socker, mjöl och vanilj i smörblandningen och blanda väl
mint and chocolate. These particular mint chocolate cupcakes are topped with the Swedish candy Marianne – but any type of mint chocolate candies will do
The cupcakes I used a regular chocolate cupcake recipe for, and the frosting recipe I found on this blog, although I added some more cream and rose water to mine, since I believed it was a little too thick before
1Chocolate cupcakes3 ekologiska ägg 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl gräddfil 2 msk kallt kaffe 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 msk kakao av god kvalitet 0,5 krm salt 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %. 1Chocolate frosting60 g mjukt smör 5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 0,5 dl kakao av god kvalitet 100 g Phiadelphiaost 1 msk varmt kaffe Strössel eller blommor till garneringChocolate cupcakes. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter
Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan en stund. Blanda samman de torra ingredienserna. Vispa ner ägg och mjölk i smöret, tillsätt det till de torra ingredienserna och rör försiktigt tills de precis blandat sig
Igår fick jag ett ryck (som jag får ibland) och kom på att jag minsann skulle baka muffins. Jag googlade lite och hittade ett recept som verkade gott och onyttigt nog för att förtära till kvällsfikat
God "tidig" morgon. Ni kan tro att jag har spanat länge på dessa cupcakes i Hembakat tidningen. Men jag är inte speciellt förtjust i cupcakes, jag tycker oftast det blir "too much"
Idag hade jag finbesök från Hönö. En av flickorna som kom och hälsade på hade gluten, så jag gjorde dessa muffins men bytte ut mjölet i muffinsen till majsmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.