Hetta upp olja med spiskummin, paprikapulver och salt i en stekpanna på medelvärme. Koka gryn enligt anvisning på förpackningen och skölj det sedan kallt
Servera den marockanska kycklingen med couscousen och toppa med hackad färsk koriander. Det här är min variant av en underbar marockansk kycklingrätt (tillagad i den nordafrikanska grytan tagine), som jag åt på matmarknaden Le Marché des Enfants Rouges i Paris för några år sedan
Risgrynen får koka medsaffran, vilket ger gröten en lite juligare smak och vacker klargul färg. Dessutom ersätts en del av mjölken med krämig kokosmjölk som ger gröten en fyllig och len konsistens
Bryn löken så den blir mjuk och tillsätt vitlöken som får bryna med en liten stund. Tillsätt övriga ingredienser, se till att vattnet täcker potatisen och låt får puttra under lock i ca 1 timme eller tills potatisen är klar
Ersatte hackad lök med tomater ocholiverna fick vara hela istället för finhackade. Bakglädje till vardags och fest – Baka med LCHF utan socker och mjöl)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.