Dela vitlöken i klyftor. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem
Löjligt enkelt. Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den i ugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
Marineradvitlök. Marineradvitlök är mild och god. Vitlökstemat fortsätter. Lätt att göra dessutom. Jag hoppas på stor skörd nästa sensommar och då blir det att plocka fram det här gamla receptet
Marinera skinkan i marinaden minst 1h. Bryn den snabbt i smör och lägg i en liten gjutjärnsgryta med all marinad, sätt på locket och stek på nedre delen av ugnen på 90 grader tills innertemperaturen visar 65 grader
Det här var en rätt som jag bjöd mina vänner i Matkreatörsmiddagen på. En trevlig tapasrätt från södra Spanien, som där görs på sardiner men som vanligen görs på strömming här
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås 4 port. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
2013 drog igång med ett nyårslöfte om att laga fisk här hemma. Det har gått, hrm, sådär. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.