Innan jag länsade det sista till middagen hade jag även lite machesallad, ½ burk makrill i tomatsås (kvar från i förrgår) och lite av den underbara Grillade paprika- och tomatsåsen och det fick ingå i en alldeles jättegod pastasallad
olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet i marinaden så det blandas väl och låt vila i ca 30 minTvätta potatisen nogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivor med skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen till medelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vid i stekpannanStrimla paprikan i fina strimlorDela coctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilen med senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll in i ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker och ringla olivolja över, blanda i timjan och rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen i portionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Till förrätt åt vi Insalata Caprese, alltså mozzarella, tomat, basilika och rapsolja smaksatt med basilika
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika. Lägg grönsakerna i grytan och späd med hälften av marinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.