1 Maräng
3 äggvitor 1½ dl socker 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Fyllning 3 äggulor 1 dl socker 2-3 tsk vaniljsocker 3 dl grädde 2 dubbeldaimSätt ugnen på 120 grader, varmluft. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sedan socker, bakpulver och vaniljsocker. Ta två plåtar med bakplåtspapper och rita ut formen på tårtan på båda, jag brukar ta hjälp av en tallrik. Fördela marängsmeten jämt på de båda plåtarna och bred ut med en slickepott. Ställ in plåtarna samtidigt i ugnen uppe och nere och låt dem stå inne i 45 minuter. När 45 minuter har gått byter du plats på plåtarna och låter dem stå inne i ytterligare 45 minuter. Medans de står i ugnen gör du fyllningen/toppingen. Vispa äggulorna tillsammans med socker och vaniljsocker. Vispa upp grädden i en annan skål, den ska vara fast, och blanda sedan ner den i äggulesmeten med en slickepott. Hacka daimen i önskade storleksbitar och rör ner i äggulesmeten. Ställ den sedan i frysen. När marängbottnarna är klara tar du bort bakplåtspappret, jag brukar låta den svalna lite det blir enklare då, och lägger upp den ena på ett fat, gärna med låga kanter. Stryk på lite daimsmet och lägg den andra marängen ovanpå och stryk på ett lager daimsmet ovanpå. Och då var den klar. Förvara den i frysen innan servering.
100 g smör. 1100 g vit choklad. 12 ägg. 12 dl socker. 12 tsk vaniljsocker. 12 1/2 dl vetemjöl. 1ev. skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker
Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
Bakade denna när jag och hubby hade plockat lite äpplen för ett tag sen. Jag använde dock en lite större form än vad jag egentligen skulle så jag borde ha dragit ner på gräddningstiden, eller ökat lite i receptet, kändes lite torr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.