Marängtårta med moccakräm
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 13 dl strösocker
  • 12 msk kakao
  • 12 tsk Maizena majsstärkelse
  • 11,5 dl hasselnötter, finhackade
  • 12 msk frystorkat espressopulver
  • 16 dl vispgrädde
  • 11 dl florsocker
  • 1 Tunna mörka chokladplattor eller chokladkaffebönor
  • 1 Bottnar6 äggvitor 3 dl strösocker 2 msk kakao 2 tsk Maizena majsstärkelse 1,5 dl hasselnötter, finhackade
  • 1 Moccakräm2 msk frystorkat espressopulver 6 dl vispgrädde 1 dl florsocker Tunna mörka chokladplattor eller chokladkaffebönorBottnar
  • Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till skum. Blanda socker, kakao och maizena, tillsätt lite i taget i äggviteskummet och fortsätt vispa till en tjock maräng. Rita upp tre rundlar, cirka 24 cm i diameter, på två–tre bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna. Strö över hackade hasselnötter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 1/4 timme, tills marängen lossnar lätt från papperet. Låt kallna. Moccakräm
  • Stöt kaffepulvret fint i en mortel. Vispa grädden, tillsätt kaffepulver och socker mot slutet. Servering
  • Fördela krämen på bottnarna. Lägg ihop dem till en tårta eller servera som tre tårtor. Garnera med chokladplattor eller chokladkaffebönor. Tårtan kan frysas och bara halvtinas till serveringen, så behåller bottnarna sin frasighet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.