Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller med lemoncurd
Öskemålet var marängtårtamed bär, en så kallad Pavlova-tårta. Tänk på att det är viktigt att det inte kommer med något av äggulan när du knäcker äggen och att bunken som du vispar i är ren och torr
Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45. 1 burk med kondenserad mjölk, jag köpte färdigkokt, annars får man koka själv. 2 liter jordgubbar (lägg även jordgubbar emellan dulce de leche och grädden). riven mörk choklad och florsocker ovanpå 4 ekologiska äggvitor. 1 timme och. 1 burk med
Gör moussen genom att smälta chokladen och blanda med gulan. Vispa vitor med citronsaften. Och vispa tills du kan vända bunken upp och ner utan att det rör sig
Fram emot kvällen sprack himlen upp, solen tittade fram, massor med glada männsikor var på plats, bra stämning, picknick med trevliga kollegor och framför allt en helt okej springtid (tack till en peppande svägerska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.