Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna och grädde i 30-40 minuter, beroende på om du vill ha en något segare maräng eller hårdare. 3 dl vispgrädde
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen. Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper
Vänd sedan ner restan av sockret och vaniljextrakten i marängen. Vispa ner 2/3 av sockret lite i taget tills smeten är blank o stel. Grädda i ca 30 minuter, eller tills marängen får en guld/gul färg. 3 äggulor. 1/4 tsk vaniljextrakt
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna och grädde i 30-40 minuter, beroende på om du vill ha en något segare maräng eller hårdare. 3 dl vispgrädde. Maräng 4 äggvitor 2½ dl socker 5 dl vårgårdaris (ris puffar) Chokladkräm 1 dl mjölk 2 msk mjöl 2 msk kakao 2 äggulor 50 g margarin 1 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl vispgrädde
Som vanligt hittade jag ett recept som jag var tvungen att prova när jag kikade runt på lite olika bloggar, denna gång var jag på Tessanbakar och hittade ett recept på geisha maränger
Men överblivna äggvitor kan ju bara betyda maränger. Så idag blev det sega maränger med choklad som säkert kommer att passa bra ihop med morgondagens glass
Mät upp 300 gram socker med 100 gram vatten i en kastrull. Temperaturen ska gå upp till 121–123 grader, kontrollera med termometer. Vispa i 30 g socker mot slutet och vispa till en styv äggvita. Dra av sockerlagen från värmen när temperaturen nått 121–123°. 300 g strösocker. 30 g strösocker
Klicka ut små maränger antingen rakt på en plåt eller med bakplåtspapper över. 250 g (ca 3 dl) socker. Blanda socker och äggvita lite grann i en rostfri skål
Lägg ihop marängerna två och två med chokladfyllning emellan. Lägg smeten i en spritspåse utan tyll och spritsa ut 60 små maränger på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme, tills marängerna är torra och lätta. 3 st äggvitor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.