Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen. Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper
Som vanligt hittade jag ett recept som jag var tvungen att prova när jag kikade runt på lite olika bloggar, denna gång var jag på Tessanbakar och hittade ett recept på geisha maränger
Härligt god och somrig tårta som passar perfekt nu till midsommar eller varför inte på nästa kalas. Jag gjorde den här tårtan till mitt födelsedagsfirande i april och den var super
Vi gjorde maränger på 3 äggvitor, 2 dl socker och ½ tsk citronsaft. Eftersom marängerna på plåten varierade i storlek blev gräddningstiden lite olika, men ungefär 60 minuter på 125 grader
Men överblivna äggvitor kan ju bara betyda maränger. Så idag blev det sega maränger med choklad som säkert kommer att passa bra ihop med morgondagens glass
Italiensk maräng kan du använda till kakor, pajer och även till tårtor. Den är lite stabilare än vanlig maräng och föredras i smet med frukt och bär då den inte skär sig lika lätt
Mät upp 300 gram socker med 100 gram vatten i en kastrull. Använd en rengjord rostfri bunke till äggvitorna, det får inte finnas något spår av fett i bunken
Lägg ihop marängerna två och två med chokladfyllning emellan. Lägg smeten i en spritspåse utan tyll och spritsa ut 60 små maränger på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme, tills marängerna är torra och lätta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.