Vispa äggulor, socker, honung och saffran pösigt. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Fördela glassmeten i fyra portionsglas och frys in i minst 4 timmar
Glass är lite av min nya passion sedan jag blev introducerad till det där enkla glassreceptet med grädde och kondenserad mjölk som man hittar lite överallt
Saffran hör ju till julen så därför ville jag verkligen testa på att göra saffransglass, har aldrig ätit saffransglass innan, men gillar saffran så det kunde ju inte bli annat än gott
Saffransglass är alltså det absolut godaste jag vet (när den verkligen smakar saffran som den exempelvis gör på Govindas i Stockholm, men den har jag inte ätit på säkert tio år nu
Redan samma helg testade jag två sorters glass, denna saffransglass (helt enligt vad receptet sa, vilket vanligtvis inte är min starka sida när det kommer till recept)
Här kommer en riktigt god och julig glass med smak av saffran och apelsin. Den smakar mest saffran men apelsinen gör att den blir fräsch och inte så mäktig
Saffransglass med russin utan sockerGlass är definitivt en favorit hos mig - alla årstider. Färdigköpt glass innehåller ofta en massa "onödiga" tillsatser som vi hälsomässigt klarar oss bäst utan
En ljuvlig gräddglass med smak av jul med knapriga pistagenötter. Lika färgsprakande som god. Går smidigast att göra i glassmaskin men i brist på sådan går det bra att ställa in den i frysen och röra runt då och då tills önskvärd konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.