Maräng. Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Maräng. Vänd sedan ner restan av sockret och vaniljextrakten i marängen. Bre marängensmeten över fyllningen och forma ytan med en sked (eller helt slät som jag gjorde)
Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen
Som vanligt hittade jag ett recept som jag var tvungen att prova när jag kikade runt på lite olika bloggar, denna gång var jag på Tessanbakar och hittade ett recept på geisha maränger
Vi gjorde maränger på 3 äggvitor, 2 dl socker och ½ tsk citronsaft. Eftersom marängerna på plåten varierade i storlek blev gräddningstiden lite olika, men ungefär 60 minuter på 125 grader
Men överblivna äggvitor kan ju bara betyda maränger. Så idag blev det sega maränger med choklad som säkert kommer att passa bra ihop med morgondagens glass
Italiensk maräng kan du använda till kakor, pajer och även till tårtor. Den är lite stabilare än vanlig maräng och föredras i smet med frukt och bär då den inte skär sig lika lätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.