Mapo Tofu eller Koppärriga gummans tofu är ett av Kinas mest älskade maträtter. Lägg ner tofun i det kokande vattnet och sjud 2-3 minuter, häll sen över tofun i ett durkslag och låt rinna av. 50-100 g. 2-3 cm. 2-3 tsk
“Mabo Tofu” är en kinesisk maträtt, men den infördes till Japan. Detta recept egentligen inte representerar verkliga “mabo tofu” och kanske du tror att det är konstigt att se ingredienserna, men jag tycker att det är nära den ursprungliga utom kryddighet
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
1-2 st chili. 2-3 st limeblad. 1-2 st chili. 2-3 st limeblad. Tofu är världens bästa grej. Särskilt när det numera finns så många roliga varianter att få tag på, låt oss nämna ett par bara för sakens skull
Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
OBS att det finns lite olika sorters tofu - den jag använder är fast och står alltid i kyldisken. Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu
) 1 kruka färsk koriander salt efter smak Tärna tofun i cm-stora bitar och stek den gyllenbrun i lite olja. Lägg i tofun och puttra ytterligare 5-10 minuter under lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.