När man har den godaste jordgubbstårtan till midsommar, (även vegansk variant). Marängbottnarna kan man baka flera dagar i förväg och förvara torrt tills den ska fyllas med vaniljkräm, grädde och jordgubbar
De är mitt bidragtill Månadens sötsak på Söta saker. Tillsätt. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. 1,5 dl vetemjöl (tillsätt mer om det behövs). Tryck ihop degen till en boll, plasta in den och låt den vila 1 timme i kylskåpet
Förra helgen fick jag ett samtal från en av Darlingens kompisar som ville att jag skulle baka kakor (med superkort varsel plus att jag jobbade de dagarna) som de skulle ha på mannens svensexa
Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Låter som en smaskig kaka till studenten. Leilas underbara mazarintårta (Bild lånad av Tv4)färdig på 40 min150 g mjukt smör300 g mandelmassa3 st ägg0,5 dl vetemjölsmör till formenmandelspån till formen2 dl vispgrädde1 l färska bär till garneringenSätt ugnen på 175 grader varmluft
Det är inte alltid som min älskade sambo gillar mina spektakel i köket. Så efter en lite tuff vecka på jobbet, då jag var alldeles för trött för att komma på vad det skulle bli för "extra" till fredagsmysmat bestämde jag mig för att göra Johans paradrätt
Här kommer mitt bidragtill Månadens Sötsak. Tog ett recept som jag hade sedan tidigare och bytte ut smaksättningen till krossade polkagrisar och mörk choklad i bitar
Äggen var helt slut, bananerna till smoothien likaså. Men jag kunde i alla fall göra mig en god juice till frukost och burken med fröknäcke tömdes på de få som var kvar
Igår kändes det helt rätt att lyxa till det lite extra. Vill man gratinera hummer ska man absolut använda den djupfrysta varianten som dessutom var till specialpris kring nyår
Svängde ihop en marinad till fläskytterfilén, bulgursallad och till det en enkel tsatsiki. Lägg i påse tillsammans med 600 gram fläskytterfilé som du skivat
Det enda som mannen alltid vill ha till sin födelsedag är en smörgåstårta. Den här som han fick i år, är egentligen en räkmoussétårta som transformerats till en kräftmoussétårta med aningens fantasi från kallskänkan
Så ikväll lyxade vi till det med Färsk Pasta fylld med karl johansvamp och tryffel (ICA), lufttorkad skinka, vitlöksstekta skogschampinjonern och getostsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.