Ingredienser Portioner. 4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag sitter i skrivande stund och känner mig lättad. I förra veckan blev det oxfilé med grönpepparsås. Just det visste jag ju egentligen redan, men att de skulle besitta samma sjuka humor, se lördagseftermiddagen som en ursäkt för att laga god mat och börja dricka vin för tidigt, var tidigare okänt
Hacka lök och häll av grönpeppar. Fräs lök och grönpeppar i smör en stund tills löken mjuknar. Häll på whiskey, inte under fläkten om det skulle börja flamma upp, tillsätt sedan fonden och koka ner till hälften
Ugnsbakad lax med smak av citron, het sötpotatis i ugn och en mangochilidressing. Till det en fräsch sallad på bladspenat, sockerärtor, gurka och tomater - everything organic - med en skvätt kokosvinäger på*
Ikväll blev det en otroligt god middag som jag givetvis vill dela med mig av så här kommer receptet på victorias provköks egen goda kyckling och bacon omelett
Hacka lök och häll av grönpeppar. Fräs lök och grönpeppar i smör en stund tills löken mjuknar. Häll på whiskey, inte under fläkten om det skulle börja flamma upp, tillsätt sedan fonden och koka ner till hälften
Servera med grönpepparsås, klyftpotatis och broccoli. Fräs baconet och låt svalna. Grönpepparsåsen. Rulla ihop lagom stora biffar och lägg på bakplåtspapper
Stek bacon krispigt och bryn därefter snabbt som attans kycklingen, som strimlats tunt i fettet. Vispa ner vetemjöl, senap, soya, pressad vitlök, mortlad grönpeppar, vispgrädde och mjölk
Här kommer ett toppen vardagsrecept som är så där löjligt enkelt och som hela familjen älskar. Man kan förstås tillsätta fler grönsaker och variera den lite, men själva basen – såsen – består av två enkla ingredienser
För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsås med stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
Svinkopporna har inte riktigt torkat in än och körteln under hakan är fortfarande stor och öm. Idag har vi hunnit med att skjutsa Max till tandläkaren och sen till skolan
och det är riktig matkoma här. igår kom jag tack och lov iväg till kiropraktorn. Men mannen kom iväg på det och det var en nöjd, glad och ambitiös kille vi har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.