Förvara mandeltårtan i kylskåp fram till servering. (Ett tips är att använda passare, eller om man har en tallrik med ungefär så stor diameter så kan man rita efter den
Ovanpå browniebotten kommer ett lager med oreos och ovanpå det mjölkchokladganache. Man känner inte så där direkt att det är ett lager med oreos (och cream cheese) men man känner att det är någon väldigt väldigt speciellt och GOTT där som ger tårtan det där lilla extra
Garnera med rostade mandelspån och låt mandeltårtan stå i kylskåp några timmar. Lägg den ena botten på ett fat, bred över hälften av smörkrämen, på med den andra botten och resten av smörkrämen
Ingredienser Portioner. 8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
Rör ned kakao och vänd ihop chokladsmöret med ägg-grädden. Choklad tryffel kaka a´la After Eighet. Går även bra att smörja en pajform, gärna med löstagbar kant, och "bröa" med mandelmjöl, kokosflingor eller hackade nötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.