Vet man med sig att man inte brukar tycka om fiberhusksmaken så rekommenderar jag att steka upp dessa dagen innan och ha i kylen en dag innan man värmer upp och äter dagen efter för du brukar fiberhusksmaken ha lagt sig helt
Ordet kompott kommer från franskans ”compote” som betyder blandning, och anrättningen kan ätas som efterrätt med en klick vispgrädde eller användas som alternativ till sylt
Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda. kompott till ”veckans matlåda”. och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad
Lägg några klickar kompott i soppan och garnera med snittade jordgubbar. Slå över i en skål och blanda med resten av grädden, vanilj-socker, rabarbersaft och yoghurt
La på lite extra vikt på ben och rygg, nästa vecka ökar jag på i bröstlåten med. Hade mandelmjöl i skafferiet, som jag inte testat än, så vad passade väl bättre än mandelpannkakor
Stöt kompottenmed en potatisstöt till önskad konsistens, smaksätt ev med lite salt och peppar. Lägg filén på en plåt och gnid in den på båda sidorna med kryddpastan
På studs blev det en kastrull medrabarberkompott. För ett par veckor sedan stod jag med näsan långt in i frysen och rotade efter broccoli till kvällens middag
Stek2 kg fläsksida med svål 2 msk salt, till ingnidning 3 dl vatten salt svartpeppar, nymalen. Kompott200 g jordärtskocka, skalade 200 g potatis, skalad 1 lagerblad 1 citron, skal och saft 2 röda äpplen, skurna i grova bitar 1 schalottenlök, finhackad 1-2 msk olivolja 1 knippe persilja, hackad salt vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.