För många är mandelmusslor säkert förknippat med julen, oftast fyllda med grädde och hjortronsylt. Att göra mandelmusslor är inte särskilt svårt, men lite tidskrävande
Fyll med vispad Grädde och Bär efter säsong, jag hittade lite smultron på min skogspromenad. Mandelmusslor bakade ofta min Mamma till kalas, då fyllda med hjortron från myrarna i närheten av vår fjällnära gård
Servera dem fyllda med vispad grädde och sylt eller bär. Ugn 200 grader. Rör socker och smör poröst. Blanda i mandel, ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg
En riktig julkaka som kan ätas som den är eller förvandlas till en liten bakelse fylld medbär eller sylt och en klick vispad grädde eller crème fraiche
Mandelmusslorna är härligt knapriga, serveras med sylt och grädde och är svåra att bara ta en av. Pensla mandelmusselformar med smält smör, tryck ut lite deg överallt i formen
För mig betyder mandelmusslor jullyx, en sån där kaka man "bara" fick ta en av. Till ca 50 mandelmusslor behövs. Dela degen i 50 lika stora delar, lägg dem i formarna och tryck ut degen med fingrarna. Smaklig spis ♥ ca 50 mandelmusslor
Mandelmusslor är något som jag aldrig gjort men länge velat prova, men jag är inte så överförtjust i grädde så där bara så jag tänkte att jag måste hitta på något annat att fylla dem med och vad passar väl inte bättre än jordgubbar och rabarber så här till sommaren
Dekorera med grädde och färska bär. Färska bär. Tillsätt den kondenserade mjölken och bären. Färska bär. 225 g hallon/blåbär. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen i ca 5 timma men för mig hade över natt till nästa dag festen då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.